Accidentul din Smolensk. Patru militari ruși vor fi judecați pentru furt de carduri bancare

Data publicării:
dosare 20instanta 20mediafax-41082

Departamentul militar al comitetului „a adunat suficiente probe" împotriva militarilor în termen la vremea respectivă Serghei Sirov, Igor Pustovarov, Iuri Sankov şi Artur Pankratov, acuzaţi de „furt care a provocat un prejudiciu grav", şi a trimis unui tribunal un dosar însoţit de actul de acuzare, se arată într-un comunicat.

Aceşti militari în termen se aflau la 10 aprilie 2010 în interiorul cordonului de securitate instalat la locul accidentului aeronavei prezidenţiale a lui Lech Kaczynski, pe care erau însărcinaţi să o protejeze.

Potrivit Comitetului de Anchetă, cei patru bărbaţi au furat mai multe carduri bancare aparţinând lui Andrzej Przewoznik, şeful Comitetului polonez pentru monumente naţionale, una dintre victimele accidentului avionului prezidenţial, şi au retras în total suma de 60.345 de ruble (aproximativ 1.600 de euro).

Militarii riscă o pedeapsă maximă de şase ani de închisoare, potrivit unor agenţii ruse de presă.

Justiţia poloneză a anunţat iniţial că au fost arestaţi poliţişti ruşi, dar Moscova a dezminţit informaţia. Ulterior, Rusia a recunoscut că patru militari ruşi erau anchetaţi în acest caz.

Avionul care îl transporta pe preşedintele Kaczynski, pe soţia acestuia, dar şi alţi oficiali de rang înalt politici şi militari, s-a prăbuşit la 10 aprilie 2010 în timp ce încerca să aterizeze în condiţii de ceaţă lângă Smolensk. Toate cele 96 de persoane care se aflau la bord au murit.

Această delegaţie poloneză urma să asiste la Katin, lângă Smolensk, la comemorarea a 70 de ani de la masacrarea câtorva mii de ofiţeri polonezi, prizonieri ai Armatei Roşii, de către poliţia secretă sovietică, în al Doilea Război Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri