Amplu exerciţiu militar NATO în Marea Baltică. Rusia, nemulţumită de antrenamentul din apropierea graniţelor sale

Data publicării:
nato

Unul dintre cele mai mari exerciţii militare din istoria NATO a început sâmbătă în Marea Baltică. La „SteadFast Jazz”, aşa cum a fost intitulat antrenamentul, participă 6000 de militari din 31 de ţări şi implică toate componentele Forţei de Răspuns a Alianţei - infanterie, marină şi aviaţie. Exerciţiul durează o săptămână şi a declanşat critici din partea Rusiei, nemulţumită de organizarea lui atât de aproape de graniţele sale.

Exerciţiul a fost denumit „Steadfast Jazz” şi este menit să testeze capacităţile militare ale marinei, infanteriei şi aviaţiei NATO. Testele se desfăşoară în Marea Baltică, Polonia, Estonia şi Letonia, iar la ele iau parte 6000 de militari din toate cele 28 de state ale Alianţei Atlanticului de Nord, plus soldaţi din alte trei ţări - Suedia, Finlanda şi Ucraina. 350 de vehicule blindate, 60 de avioane şi elicoptere şi 12 nave de luptă sunt antrenate în antrenament, unul dintre cele mai ample din istoria NATO.

Evenimentul din Marea Baltică este una dintre cele mai importante desfăşurări de forţe ale Alianţei pe timp de pace. Exerciţiul a fost criticat însă de oficialii ruşi, nemulţumiţi de organizarea lui aşa aproape de graniţele acestei ţări.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri