ATACUL ARMAT LA ŞCOALA DIN CONNECTICUT. 20 dintre victime au între 5 şi 10 ani

Data publicării:
1412atac 20armat-38713

Actualizare 15.30.Premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare de condoleanţe preşedintelui SUA, Barack Obama, în care îşi exprimă profundul regret, în numele său personal şi al Guvernului României, faţă de tragicul şi şocantul eveniment din 14 decembrie, la o şcoală din Connecticut.

Actualizare 05.00.Atacatorul a fost identificat drept Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani. Mama acestuia, care era profesoară la şcoală şi care cumpărase legal armele folosite în atentat (trei la număr), a fost găsită moartă în propria casă. Fratele şi tatăl asasinului au fost interogaţi de poliţie.

Preşedintele Barack Obama, vizibil mişcat şi cu lacrimi în ochi, a transmis imediat un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate şi a făcut apel la solidaritate.

Tragedia din Connecticut a fost al doilea atac cu arme de foc produs în această săptămână în Statele Unite. Acum, toţi mai mulţi oameni cer reevaluarea legislaţiei prin care americanii îşi pot cumpăra uşor arme de foc.

Actualizate 20.00. „Sunt date contradictorii oferite de presa de peste ocean. Dacă rămâne acest bilanț, ar fi al doilea cel mai grav atac petrecut într-o școală din SUA, în istoria recentă a țării, după tragedia de la Virginia Tech, din 2006. Aceste atacuri vin destul de frecvent pentru că este o problemă discutată la nivel național și anume reglementarea în ceea ce privește deținerea de arme”, transmite corespondentul Digi24, Raluca Lunculescu.

Nu se știe încă dacă a fost doar un atacator sau dacă a fost și al doilea, care a fugit. Unul dintre agresori a fost găsit împușcat în incinta unității de învățământ. Potrivit unor surse, acesta ar fi avut 20 de ani. Starea de panică este generală, iar părinții au început să sosească la școală.

Actualizare 19.45. Până la această oră, numărul victimelor este de 27. Între acestea, elevi și profesori.

__________________________

Acestea sunt, deocamdată, primele informaţii despre atac, iar bilanţul victimelor se schimbă de la un minut la altul. Din primele informaţii, doi atacatori ar fi pătruns în instituţia de învăţământ şi au deschis focul la întâmplare. Unul dintre ei ar fi chiar tatăl unuia dintre elevi. Poliţia a fost chemată de urgenţă la faţa locului în jurul orei locale 9.40, adică 16.40, ora României.

Un martor a povestit pentru o televiziune locală cum un agent de poliţie ar fi scos din şcoală un elev rănit, care părea să fie în stare gravă. Potrivit primarului din Newtown, alte două victime au fost transportate în stare critică la spital.

Tot presa locală informează că unul dintre agresori a fost ucis, cel mai probabil împuşcat de poliţie sau de agenţii de pază ai şcolii. Zeci de echipaje de poliţie se află la faţa locului, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise.

Şcoala în care a avut loc atacul are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi.

Alte atacuri armate în școlile din Statele Unite

Atacul de astăzi nu este primul care are loc în unitățile de învățământ din Statele Unite. Cele mai mai tragedii au avut loc în 20 aprilie 1999, la liceul Columbine, atunci când 12 elevi și un profesor au fost uciși și alte 21 de persoane au fost rănite și pe 16 aprilie 2007, la universitatea Virginia Tech. Atunci, un student asiatic a intrat înarmat în campusul studențesc și a ucis 31 de studenți și un profesor evreu, de origine română, Liviu Librescu. El a fost considerat erou după acest atac, pentru că a ținut cu pieptul ușa clasei sale, salvând astfel viața elevilor săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri