Alegeri Israel. Benny Gantz afirmă că deşi există „un cer întunecat, nu este nimic final”

Data actualizării: Data publicării:
Benny Gantz Israel Votes in Their General Election
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Benny Gantz, rivalul premierului Benjamin Netanyahu în alegerile din Israel şi liderul alianţei Albastru şi Alb, a scris pe Twitter miercuri că deşi există „un cer întunecat, nu este nimic final”. După numărarea a 97% dintre voturi, atât alianţa lui Gantz cât şi partidul Likud al lui Netanyahu au 35 de locuri în parlament, însă actualul premier este favorit pentru a forma guvernul.

Benny Gantz Israel Votes in Their General Election
FOTO; Gulliver/ Getty Images

„Bună dimineaţa, prieteni. Da, bună dimineaţa. Informaţiile din presă nu spun povestea finală. Deşi există un cer întunecat, să avem în vedere două lucruri”, a scris Gantz pe Twitter, potrivit News.ro.

„1. Nu este nimic final pentru că ar putea există mişcări electorale şi noi am putea dezvolta astfel de mişcări politice sau altele.

2. Aceste lucruri nu vor ascunde soarele Speranţei”, a adăugat el.

„... pe care l-am oferit oamenilor şi societăţii din Israel. Ei, alegătorii noştri, au cerut speranţă şi le-am oferit acest lucru. Ei au dorit o altă cale şi noi am luat această cale”, a continuat Gantz.

„Drept urmare, nu ne vom retrage din datoria noastră publică de a reprezenta peste un milion de cetăţeni care au cerut ceva diferit. O realizare istorică fără precedent. Avem ceva cu care ne putem mândri”, a încheiat el.

Deşi cele două partide – Likud şi Partidul Albastru şi Alb – au acelaşi număr de locuri în Knesset (parlamentul israelian), aliaţii de dreapta ai lui Netanyahu au obţinut destule locuri pentru ca el să poată forma un guvern.

Preşedintele israelian desemnează ca prim-ministru candidatul care va avea cea mai mare şansă de a forma un guvern iar acest lucru nu înseamnă neapărat candidatul cu cele mai multe voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri