Ce șanse are Greta Thunberg să câștige premiul Nobel pentru Pace

Data actualizării: Data publicării:
World Leaders Gather For United Nations Climate Summit
(Foto Spencer Platt/Getty Images)

Greta Thunberg, activista pentru mediu în vârstă de doar 16 ani, se află printre persoanele nominalizate în acest an pentru a primi premiul Nobel pentru Pace, care va fi acordat vineri.

Premiul Nobel se acordă în fiecare an pentru rezultate deosebite în următoarele domenii: fizică, chimie, medicină, literatură și pace, informează CNN.

În mod normal, timp de 50 de ani nu se fac publice informații privind premiile, precum cei care fac nominalizările și toate persoanele nominalizate. S-a aflat că Greta Thunberg se află printre cei nominalizați pentru că cei trei membri ai Parlamentului Norvegian care au nominalizat-o și-au făcut publică decizia. Ce nu se știe, însă este dacă nominalizarea a fost făcută la timp.

Greta Thunberg este considerată favorită la casele de pariuri, iar dacă va câștiga va deveni cea mai tânără persoană din istorie care să câștige Nobelul pentru Pace. Sunt 301 candidați în acest an, 223 de persoane și 78 de organizații.

La multe case de pariuri, Greta Thunberg este favorită, iar majoritatea celor care au pariat pe acest subiect și-au pus banii pe ea.

Competiția lui Greta Thunberg este formată din lideri de națiuni: premierul Etiopiei, Abiy Ahmed - cel care a pus capăt războiului dintre țara sa și Eritreea, Jacinda Ardern, premierul din Noua Zeelandă, și Raoni Metuktire - liderul brazilienilor indigeni și activistă de mediu care a condus o campanie pentru salvarea Amazonului.

Potrivit cotelor de la casele de pariuri, Greta Thunberg are cele mai multe șanse de a câștiga, fiind urmată de Abiy Ahmed.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri