China a predat drona pe care a confiscat-o de la americani

Data publicării:
Aerial Photo Of The Pentagon
Foto: Gulliver/GettyImages

China a returnat sonda subacvatică pe care Marina chineză a confiscat-o săptămâna trecută Marinei americane (US Navy), a anunțat Pentagonul potrivit News.ro.

Aerial Photo Of The Pentagon
Foto: Gulliver/GettyImages

Într-un comunicat emis luni seara târziu, Peter Cook, un purtător de cuvânt al Pentagonului, anunţă că vasul aparţinând Marinei chineze care a confiscat drona a înapoiat-o în apropiere de locul în care a luat-o.

Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Filipine.

Peter Cook anunţă că Washingtonul va continua să ancheteze incidentul.

El a declarat luni că oficiali americani şi chinezi, inclusiv oficiali militari de rang înalt, lucrau la stabilirea detaliilor logistice ale returnării.

Statele Unite afirmă că drona era operată de contractori civili care colectau date ştiinţifice neclasificate în apele internaţionale.

Oficiali americani spun că o navă care nu este de luptă recupera două drone în momentul când s-a apropiat o navă chineză care a lansat o barcă la apă şi a confiscat una dintre drone.

Pe de altă parte, Ministerul chinez al Apărării a anunţat marţi că a înapoit dispozitivul, relatează Reuters

„În urma unor consultări amicale între părţile chineză şi americană, transferul dronei submarine americane au avut loc fără probleme în apele respective ale Mării Chinei de Sud, la prânz, pe 20 decembrie”, a anunţat ministerul într-un scurt comunicat.

Ministerul chinez al Apărării nu face alte precizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri