Coreea de Nord a ridicat restricțiile de călătorie impuse pentru a preveni răspândirea Ebola

Data publicării:
teste vaccin ebola

 

 Interdicția de intrare în Coreea de Nord din cauza Ebola a fost ridicată, cu excepția celor care vin din Africa de Vest  

În Coreea de Nord nu s-a înregistrat niciun caz de Ebola, dar granițele țării au fost închise pentru turiștii străini la 24 octombrie. Phenianul a impus o perioadă de carantină de 21 de zile cetățenilor străini care intră pe teritoriul său, inclusiv oamenilor de afaceri și diplomaților.

Operatorii de turism specializați în excursii în Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate țări din lume, au fost informați că interdicția de intrare în această țară a fost ridicată și că pot relua rezervările.

Uri Tours, cu sediul în SUA, și Young Pioneers Tours, cu sediul în China, au declarat că situația a revenit la normal. Agenția de presă chineză Xinhua a anunțat că măsurile de carantină au fos ridicate marți pentru toți străinii, cu excepția celor care vin din Africa de Vest.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a interzis participarea unor alegători străini la Maratonul Internațional, care are loc în luna aprilie, pentru a preveni o transmitere a virusului Ebola.

Turismul este o sursă esențială de venit pentru Coreea de Nord, dar această țară, unde penuria de alimente a făcut sute de mii de morți la sfârșitul anilor '90, și-a închis granițele pentru a preveni apariția unei epidemii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri