Coronavirus | OMS: De aproape nouă ori mai multe cazuri în lume decât în China în ultimele 24 de ore

Data publicării:
Dezinfecție pe străzile din DAEGU, Coreea de Sud, acolo unde o sectă a devenit focar al epidemiei de coronavirus
Foto: Wang Jingqiang / Xinhua News / Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat luni că numărul de cazuri noi de coronavirus semnalate la nivel global în decursul ultimelor 24 de ore l-a depăşit cu mult pe cel al cazurilor depistate în China, informează AFP, citată de Agerpres.

"În decursul ultimelor 24 de ore, au existat de aproape nouă ori mai multe cazuri de Covid-19 semnalate în afara Chinei decât în China", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă la Geneva.

În China, unde virusul a apărut la sfârşitul lui decembrie, numărul cazurilor continuă să scadă, a precizat directorul OMS, subliniind că 206 cazuri au fost raportate către această organizaţie duminică, reprezentând cel mai scăzut număr înregistrat după data de 22 ianuarie. Doar opt cazuri au fost semnalate în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În afara teritoriului Chinei, de la începutul epidemiei au fost semnalate 10.134 de cazuri în 61 de ţări, consemnându-se 166 de decese. În ultimele 24 de ore, numărul de noi contaminări raportate în afara Chinei a fost de 1.906.

Bilanţul epidemiei cu noul coronavirus a depăşit luni 3.000 de morţi pe plan global şi continuă să aibă consecinţe serioase peste tot în lume.

Epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia "reprezintă cea mai mare preocupare a noastră", a afirmat directorul OMS.

În Iran, unde OMS a trimis luni o primă echipă de medici şi mai multe tone de material medical, un membru al personalului agenţiei specializate a ONU din această ţară a fost testat pozitiv, au precizat autorităţile, menţionând că persoana "suferă de o formă uşoară a bolii".

Directorul OMS:  Virusul poate „fi ţinut sub control prin măsuri adecvate”

Iranul, una dintre cele mai grav afectate ţări de noul tip de coronavirus, a respins luni propunerea de sprijin în combaterea aceste boli venită din partea Statelor Unite cu condiţia ca autorităţile de la Teheran să solicite acest ajutor.

Comentând oferta americană, directorul OMS a subliniat ''importanţa solidarităţii în acest moment''. Coronavirusul este ''un inamic comun şi trebuie să fim uniţi'', a spus acesta, adăugând că virusul poate ''fi ţinut sub control prin măsuri adecvate''.

În Coreea de Sud, au fost raportate aproape 600 de noi cazuri de coronavirus, bilanţul ajungând la peste 4.300 de persoane contaminate, potrivit unui bilanţ zilnic anunţat luni de autorităţile sud-coreene, ceea ce înseamnă că, în această ţară, s-au înregistrat peste jumătate din cazurile din afara Chinei, a subliniat directorul OMS.

Acesta a punctat totodată, cu un grad de optimism, faptul că persoanele infectate în Coreea de Sud ''par să provină în principal din cazurile de suspiciuni raportate în cinci focare cunoscute''.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri