Declaraţie-şoc a preşedintei Tanzaniei, care a spus că unele fotbaliste din echipa naţională sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita

Data publicării:
Samia Suluhu Hassan, preşedinta Tanzaniei
Preşedinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a provocat un val de critici în ţara sa după ce a declarat că jucătoarele echipei naţionale de fotbal au „sânii mici” şi sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita, informează BBC.

Samia Hassan a declarat că, deşi trofeele câştigate de echipa de fotbal feminin a ţării reprezintă o mândrie naţională, unele jucătoare nu au nicio şansă să găsească un soţ din cauza felului în care arată.

„Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei”, a spus şefa statului. Hassan a mai adăugat că pentru unele jucătoare „la cum arată, căsătoria e doar un vis”.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unei întâlniri pe care preşedinta Tanzaniei a avut-o cu membrii echipei de tineret de fotbal masculin (Under-23).

„Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a declarat Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

În vârstă de 61 de ani, Samia Hassan este prima femeie din Tanzania ajunsă şef de stat în această ţară. Ea a devenit preşedinta ţării în luna martie, după ce l-a înlocuit pe fostul preşedinte, John Magufuli, coronasceptic declarat care a murit oficial de insuficienţă cardiacă, deşi fusese internat în stare gravă cu COVID-19.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri