Gestul făcut de un instalator l-a transformat în erou național. Ce a scris pe ultima sa factură

Data publicării:
instalator
Foto: Getty Images

Un instalator a devenit celebru în Marea Britanie după decizia sa de a lucra gratuit pentru clienții în vârstă sau aflați în dificultate. 

James Anderson, un instalator din Burnley, Marea Britanie, în vârstă de 52 de ani și tată a cinci copii, a ajutat, în acest fel, mii de persoane, până acum, informează publicația Metro.

Recent, instalatorul a postat online o factură, în valoare de zero lire sterline, cu reparațiile făcute în casa unei femei în vârstă de 91 de ani, bolnavă de leucemie acută.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nicio cheltuială pentru această doamnă”, a spus James Anderson în postare. „Rămânem, în continuare, disponibili 24 de ore din 24 pentru a o ajuta cum putem, de fiecare dată când are nevoie de noi”, a adăugat instalatorul.

James Anderson obține, în schimb, bani prin intermediul platformelor de crowdfunding și donații. Recunoaște că a luat această decizie - de a lucra gratis pentru persoanele în vârstă sau suferinde - după ce a văzut un coleg instalator purtându-se urât cu un client pensionar.

Din 2017, de când lucrează fără să perceapă niciun tarif pentru astfel de clienți, instalatorul Anderson a acumulat deja datorii de 8 000 de lire sterline (circa 9 000 de euro), deși acesta spune că situația este sub control.

„Prefer să datorez bani cuiva și să știu că altcineva e mulțumit și în siguranță”, spune el. „Pur și simplu nu vreau să știu că există în țara asta vreo persoană în vârstă sau imobilizată la pat, care moare de frig pentru că nu are bani să repare un boiler. Numărul acestor persoane, într-o astfel de situație, ar trebui să fie egal cu zero. Simplu și la obiect”.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri