Grecia, provocarea mass-media. Sute de jurnaliști relatează de la Atena

Data publicării:
vali draghici - operator digi24

Este greu, pentru că zilele de lucru sunt foarte lungi. Începem la 6 dimineaţa şi muncim până târziu în noapte. Este dificil”, spune Stephanie Zenati, corespondent BFMTV, Franţa.

Cele mai mari trusturi de presă şi-au trimis echipele la Atena. Zeci de care de transmisiuni şi camere de luat vederi sunt aliniate de două săptămâni în faţa Parlamentului elen.

Suntem aici de 15 zile. Şi am văzut că situaţia s-a schimbat permanent. Într-o perioadă relativ scurtă, l-am văzut pe Alexis Tsipras trecând de la un NU sec la dulcele compromis. Iar oamenii nu au apreciat acest lucru”, spune Antonio Bartolomucci, corespondent Mediaset, Italia.

A fost mai întâi blocajul negocierilor cu creditorii internaţionali, apoi neonorarea datoriei către Fondul Monetar Internaţional, referendumul şi un nou plan de măsuri. Schimbări de la o zi la alta relatate din inima Atenei către toate colţurile lumii.

„După cum vedeţi, sunt aici jurnalişti veniţi din toată lumea pentru a urmări situaţia. Da, este un loc fierbinte, dar nici nu se compară cu ceea ce cred eu că se confruntă poporul grec”, arată Gavin Hewitt, corespondent BBC, Marea Britanie.

Atenţia mediatică internaţională nu este mereu apreciată. Critici vin chiar din interiorul breslei. O ziaristă elenă a scris într-un editorial că presa străină a venit doar să asiste la moartea Greciei.

În schimb, oamenii de rând îşi pun speranţa mai degrabă în jurnaliştii străini, aflaţi în afara ariei de influenţă a politicienilor locali. La finalul zilei, informarea corectă este tot ce contează.

Digi24 a avut patru corespondenți la Atena - Cătălin Bălan, Sanda Nicola, Adrian Cojocaru și Cosmin Prelipceanu - și continuă să vă țină informați cu ceea ce se întâmplă chiar din mijlocul evenimentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri