Inundații puternice în estul Argentinei

Data publicării:
argentina inundatii

Cel mai afectat este oraşul Lujan, aflat la doar 75 de kilometri de capitala argentiniană Buenos Aires. Aici, nivelul râului care trece prin localitate a crescut cu patru metri din cauza ploilor din ultimele zile.

„Nimeni nu a venit să ne ajute, să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva. Dacă am nevoie de ceva, eu trebuie să mă duc să trag autorităţile de ureche. Să-şi dea jos pantofii şi să intre în apă alături de noi. Acum nu mai au nevoie de voturi?”, spune o localnică.

Străzile din oraş s-au transformat în adevărate râuri. Apa ajunge până la brâu, locuinţele au fost inundate, iar bărcile au devenit principalul mijloc de transport. De asemenea, piaţa din faţa celebrei basilici din oraş a devenit un lac imens. Localnicii dau vina pe autorităţi, deoarece nu au făcut nimic să rezolve problema inundaţiilor, o problemă cunoscută.

„Avem inundaţii de mai bine de 50 de ani. Bunicul, tata, acum eu şi cu fratele meu am trecut prin asta. Suferim din ce în ce mai des. Este nevoie de infrastructură mai bună. Autorităţile cheltuie mai mulţi bani pe apa, detergenţii, hainele şi saltelele pe care le dau sinistraţilor în fiecare an decât dacă ar fi făcut o treabă bună cu reamenajarea râului Lujan”, se plânge un localnic.

Meteorologii vin cu veşti rele: vremea ploioasă va continua până săptămâna viitoare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri