Jurnalist român, dat dispărut. Avionul pe care îl pilota Andrei Postelnicu s-ar fi prăbuşit

Data publicării:
andrei postelnicu avion

Jurnalistul, rezident în Marea Britanie, se afla în vacanţă. El pilota un avion de mici dimensiuni de tip Piper, pe care l-a închiriat pentru un zbor local.

Trebuia să revină la sol vineri seara, însă autorităţile presupun că avionul s-a prăbuşit în mare, în condiţii de vizibilitate redusă. Poliţia a descoperit deocamdată, pe o plajă, doar un rucsac şi o gheată care au aparţinut lui Andrei Postelnicu.

Jurnalistul a părăsit România la vârsta de 17 ani. Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani în redacţiile a două dintre cele mai respectate organizaţii jurnalistice în domeniu - Financial Times şi Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Jurnalistul a colaborat cu prestigioasa publicaţie Financial Times. 

În România a colaborat cu „Evenimentul Zilei”, „Decât o revistă”.

„Când am plecat din ţară la 17 ani eram furios pe România. Furios cu spume, aş putea spune. Mi se părea că nimic nu se întâmpla aici suficient de repede sau suficient de bine. Mai mult, eu credeam că le ştiu pe toate – aveam, totuşi, 17 ani.

Partea cu atotştiinţa s-a vindecat destul de repede, din fericire. De-a lungul anilor, s-a mai temperat şi acea furie adolescentină, pe măsură ce am înţeles de ce schimbarea este un lucru foarte dificil – fie că vorbim de schimbarea unei persoane, a unei organizaţii, sau a unei societăţi.

Acestea fiind spuse, continui să cred că în România lucrurile care ar trebui să se întâmple nu se întâmplă nici suficient de repede şi nici suficient de bine. Cred că românii au schimbat dictatura lui Ceauşescu pe dictatura mediocrităţii – dictatura slabelor speranţe şi aşteptări de la ei înşişi.

Sunt multe trăsături ale românilor care ar putea fi catalogate drept „cea mai mare/fundamentală/gravă problemă”, condiţia sine qua non care trebuie îndeplinită pentru ca ceva să se schimbe. Una dintre acestea, după părerea mea, este şi această obsesie colectivă cu ideea că la noi e ca la nimeni, că în România nu se poate întâmpla mai nimic bun.

Ne tăiem speranţele înainte de a le articula, ne frângem oasele aripilor înainte să încercăm să zburăm. Şi părem să facem asta cu bună ştiinţă, cu entuziasm, chiar.”, a declarat Andrei Postelnicu, într-un interviu acordat în 2011 pentru Evenimentul Zilei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri