Liderul sirian avertizează: Dacă Rusia eșuează în Siria, întreaga regiune va fi distrusă

Data publicării:
bashar - sana

FOTO: sana.sy

Într-un interviu acordat televiziunii iraniene Khabar, care l-a întrebat despre șansele de succes ale coaliției dintre Rusia, regimul sirian, Iran și Irak împotriva „terorismului”, Bashar Al-Assad a răspuns: „Trebuie să reușească, în caz contrar întreaga regiune va fi distrusă, și nu doar una sau două țări”.

„Prețul ce trebuie plătit va fi, desigur, mare”, a mai spus el, potrivit unui text difuzat de agenția oficială de presă SANA, preluat de Președinția siriană pe Twitter. Bashar Al-Assad și-a exprimat convingerea că „această coaliție va obține rezultate reale”.

„Șansele de succes ale acestei coaliții sunt mari”, a apreciat președintele sirian, ale cărui trupe sunt în război împotriva rebelilor de patru ani și jumătate. El a făcut apel la țările occidentale să se alăture acestei coaliții, reiterând criticile la adresa Statelor Unite și a aliaților lor.

Rusia întreprinde de miercuri lovituri aeriene împotriva jihadiștilor Statului Islamic, dar și asupra unor grupuri rebele în Siria, afirmând că vrea să combată terorismul. Țările occidentale, care vor plecarea lui Bashar Al-Assad de la putere, suspectează Moscova că vrea mai ales să-l sprijine pe președintele sirian bombardându-i pe inamicii săi, după numeroase înfrângeri suferite de armata siriană în ultimele luni.

Ce urmărește Vladimir Putin în Siria

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri