Lupte tot mai intense între Israel și Hamas: bilanțul victimelor a depășit 50 de persoane. Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU

Data publicării:
explozie 1

Două raiduri israeliene s-au soldat cu şapte morţi, joi, în sudul şi centrul Fâşiei Gaza, în a treia zi a ofensivei aeriene israeliene în teritoriul palestinian. Primul raid a vizat un magazin din Khan Younes, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, anunţând că şase persoane au fost ucise şi cel puţin 15 rănite. Al doilea raid a vizat o tabără de refugiaţi din Nusseirat, în centrul Fâşiei Gaza, şi s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt. În trei zile, ofensiva aeriană împotriva enclavei palestiniene s-a soldat cu 57 de morţi, majoritatea civili palestinieni. Acest bilanţ include cel puţin şapte femei şi 14 copii, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Armata israeliană a lansat peste 400 de raiduri aeriene împotriva teritoriilor locuite de palestinieni. Oficialii de la Ierusalim spun că au neutralizat peste 100 de lansatoare de rachete, 10 centre de control ale Hamas şi 10 tuneluri.

„Sunt raiduri aeriene tot timpul, cel puţin începând de alaltăieri, ieri noapte, astăzi toată ziua. În continuu sunt raiduri aeriene. Deci, nu ne putem odihni deloc. Dacă israelienii trec la invazia terestră a Fâşiei Gaza nu vom mai avea nicio şansă de a pleca de aici”, a spus Simona Bakr, româncă stabilită în Fâşia Gaza, pentru Digi24.

Militanţii Hamas au înmulţit şi ei numărul atacurilor cu rachete asupra oraşelor israeliene.

Cerul de deasupra oraşelor Tel Aviv, Ashkelon şi Ashdod a fost brăzdat de rachetele Hamas, dar şi de cele ale sistemului israelian antirachetă Iron Dome. Sofisticatul complex de apărare a reuşit să intercepteze doar 20 din cele peste 100 de proiectile lansate din Fâşia Gaza, iar trei dintre ele au contribuit la provocarea de pagube în împrejurimile Ierusalimului.

Oficialii de la Ierusalim spun că lupta nu se dă doar în aer, ci şi la sol şi au făcut publice o serie de imagini care arată un comando de luptători palestinieni care a debarcat pe teritoriul israelian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri