Măsuri împotriva COVID-19 în Rusia. Serviciul federal de securitate va închide granițele pentru cetățenii străini care vin din Iran

Data publicării:
aeroportul otopeni masuri control coronavirus 12_INQUAM_Octav_GaneaOTP_MASURI
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Rusia a anunţat vineri închiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini care sosesc din Iran pentru a limita răspândirea noului coronavirus, citează Agerpres.

Serviciul federal de securitate ''va închide temporar trecerea la frontiera rusă pentru cetăţenii străini (...) care vin din Iran'' pentru a lucra, studia sau călători în Rusia, conform unui decret guvernamental.

Închiderea graniţelor va avea loc vineri de la miezul nopţii (21:00 GMT) pentru a ''opri răspândirea noului coronavirus pe teritoriul rusesc'', a precizat guvernul.

Noile măsuri exclud persoanele care locuiesc permanent în Rusia, pe cetăţenii ţărilor uniunii economice eurasiatice conduse de Rusia şi din care fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâzstan, precum şi delegaţiile oficiale şi echipajele avioanelor.

Ministerul rus al Afacerilor Externe nu va mai accepta cererile de viză din Iran, se arată în textul decretului. Guvernul rus a însărcinat în special autoritatea aviaţiei să comunice aceste măsuri companiilor aeriene ruse.

Rusia a anunţat vineri şase noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, între care cinci la Moscova. Toţi cei infectaţi au călătorit recent în Italia.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri