Mesaje de Crăciun scrise de soldaţii germani în 1941 au ajuns la destinaţie după 71 de ani

Data publicării:
2012 20scrisori 20soldati-39608

Scrisorile au fost furate în 1941 de către localnici de la un oficiu poştal şi au fost regăsite acum cinci ani. De atunci, cei care le-au descoperit se străduiesc să-i identifice pe urmaşii soldaţilor germani.

Numărul scrisorilor cărora angajaţii de la Centrul pentru cercetarea patrimoniului istoric Jersey Archive trebuie să le găsească destinatarii este de 90. În timpul ocupaţiei naziste, localnicii din insula Jersey au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să se opună militarilor germani.

De aici a pornit şi ideea furtului acestor scrisori pe care soldaţii le-au trimis familiilor şi iubitelor, care au fost ţinute ascunse timp de 66 de ani.

„Cred că este o poveste minunată. În aceste scrisori soldaţii germani îşi arătau îngrijorarea faţă de familiile lor, faţă de iubitele lor, le urau acestor oameni Crăciun fericit. Este o poveste superbă”, a spus Stuart Nicolle, de la Centrul pentru cercetarea patrimoniului istoric.

După ani buni de căutări, eforturile celor de la Jersey Archive au început să dea roade. Ei au reuşit să-i identifice pe zece dintre destinatarii scrisorilor. Prima expediere a fost făcută deja la o fermă de lângă Frankfurt, unde un bărbat a primit o felicitare destinată bunicului său.

Angajaţii Centrului pentru cercetarea patrimoniului istoric spun că vor face toate eforturile pentru ca cele 90 de scrisori să ajungă la destinaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri