OMS cere ţărilor europene să ia măsurile „cele mai curajoase" în combaterea noului coronavirus

Data publicării:
set pentru testarea pentru coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cere ţărilor europene să adopte măsurile „cele mai curajoase”, în condiţiile în care Europa este, la ora actuală, „epicentrul” pandemiei provocate de noul coronavirus, informează Agerpres.

„Fiecare ţară, fără excepţie, trebuie să ia măsurile cele mai curajoase pentru a stopa sau încetini ameninţarea virusului”, a afirmat Hans Kluge, şeful secţiunii Europa a OMS.

OMS Europa, care acoperă zone de la Atlantic la Pacific, cuprinde 53 de ţări variate ca întindere şi dezvoltare, inclusiv Rusia sau Tadjikistan.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății şi-a exprimat recent supărarea pe țările în care se extind infecțiile cu COVID-19 și a reproşat acestor guverne că nu au luat măsuri, în ciuda numeroaselor avertismente lansate în ultimele trei luni. Mai exact, nu sunt testați suficienți oameni, iar acest lucru permite răspândirea bolii.

„Mesajul nostru pentru toate țările este simplu: Faceți teste! Faceți teste! Faceți teste! Testați fiecare caz suspect”, a spus şeful OMS.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri