OMS anunță că lumea se confruntă o criză a echipamentelor individuale de protecţie antigripală

Data actualizării: Data publicării:
Concern Grows As Swine Flu Patient Numbers Increase Across The UK
Foto: GettyImages

Comunitatea mondială se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecţie antigripală, a anunţat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Le distribuim statelor kit-uri de testare, măşti, mănuşi, aparate respiratorii şi halate. Cu toate acestea, după cum probabil vă imaginaţi, lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei reuniuni pe tema epidemiei virusului 2019nCoV desfăşurată la Geneva, potrivit Mediafax.

Această criză de echipamente vine în contextul în care China a anunțat la începutul acestei luni că are nevoie urgent de măști medicale și alte echipamente de protecție, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit peste 30.000 de persoane până în data de 17 februarie. Peste 630 de oameni au murit.

„China are în prezent nevoie de urgență de măști medicale, costume și ochelari de protecție”, declara purtătoarea de cuvânt al MAE chinez.

De asemenea, alte câteva sute de persoane din peste 20 de țări au fost infectate cu noul coronavirus, iar două persoane din afara Chinei continentale, din Filipine și Hong Kong, și-au pierdut viața.

China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația Chinei să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri