ONU: Şapte militari din cadrul „căştilor albastre” au fost răniţi într-o explozie în Mali

Data publicării:
militari casti albastre onu
Şapte militari din cadrul „căştilor albastre” au fost răniţi sâmbătă în centrul Mali. Foto: Profimedia

Şapte militari din cadrul „căştilor albastre” au fost răniţi sâmbătă în centrul Mali în explozia unui dispozitiv improvizat, la trecerea convoiului lor, a anunţat Misiunea ONU de stabilizare în Mali (MINUSMA), informează AFP.

Cei şapte soldaţi răniţi „primesc îngrijirile corespunzătoare”, a scris MINUSMA pe reţelele sociale fără a preciza nici starea acestora, nici cetăţenia lor.

Explozia a avut loc la 34 de km la nord de Douentza.

Şase atacuri similare cu dispozitive explozibile improvizate au avut loc în 2023 în centrul Mali, unul dintre fiefurile jihadiste şi violenţelor de tot felul ce însângerează Mali şi Sahel, subliniază MINUSMA.

Minele şi dispozitivele explozibile improvizate sunt armele predilecte ale jihadiştilor care acţionează în Mali din 2012 şi vizează prezenţa străinilor şi simbolurile de stat. Aceste atacuri fac în fiecare an zeci de morţi, majoritatea soldaţi, dar şi civili.

În decursul ultimelor zece ani, minele şi dispozitivele explozibile improvizate au ucis aproape 80 de „căşti albastre”, dintre care trei membri ai contingentului senegalez al MINUSMA în februarie, potrivit AFP, citată de Argerpres.

MINUSMA, cu circa 12.000 de soldaţi desfăşuraţi, este misiunea ONU care a suferit cele mai mari pierderi în lume în ultimii ani. De la înfiinţarea ei în 2013, 185 dintre membrii săi au murit în acţiuni ostile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri