Piloți acuzați de o însoțitoare de zbor că au au ascuns în toaleta unui avion o cameră care transmitea live în cabina de pilotaj

Data actualizării: Data publicării:
Hundreds Of Southwest Airlines Flights Canceled Since Last Week As Airline Deals With "Operational Emergency"
Foto: Guliver / GettyImages

O însoțitoare de zbor a Southwest Airlines acuză doi piloți că au instalat în toaleta unui avion o cameră ascunsă care transmitea imagini live în cabina de pilotaj, relatează BBC.

Renee Steinaker susține, într-un proces intentat celor doi, că a prins piloții uitându-se pe imaginile filmate de camera ascunsă în timpul unui zbor din 2017 din Pittsburgh la Phoenix.

Pilotul Terry Graham i-ar fi cerut să stea în cabină cu copilotul, Ryan Russell, în timp ce el folosea toaleta. Atunci ar fi văzut un iPad care arăta imagini live de la toaletă.

Atât cei doi piloți, cât și compania Southwest Airlines, care opera zborul au negat că ar fi existat o cameră care filma pasageri și membri ai echipajului când foloseau toaleta. Mai mult, compania aeriană spune că „o încercare neadecvată de umor”.

Totuși, Steinaker susține că Russell i-a spus să nu vorbească despre existența camerei, care a fi fost o „măsură de securitate de top secret”.

Însoțitoarea de zbor spune a raportat incidentul companiei aeriene, dar un supervizor i-a cerut să nu vorbească cu nimeni despre cele întâmplate.

Southwest Airlines nu a luat nicio măsură împotriva piloților. Reprezentanții companiei au declarat pentru BBC că Southwest Airlines nu plasează camere în toaletele aeronavelor”.

Când a fost raportat incidentul, în urmă cu doi ani, am investigat acuzațiile și am discutat situația cu echipajul implicat. Putem confirma din ancheta noastră că nu a existat niciodată o cameră de luat vederi în toaletă”, au spus reprezentanții Southwest Airlines.

Pe de altă parte, un avocat al lui Renee Steinaker, Ronald Goldman, spune că acuzațiile din acest proces sunt „scandaloase”.

Steinaker cere daune de cel puțin 50.000 de dolari de la Southwest Airlines și piloți.

Potrivit avocatului, femeia a fost „afectată semnificativ” de acest incident, care i-a provocat „stres emoțional sever”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri