Poziții ale Statului Islamic, atacate. Barack Obama: „Nu vom tolera ca teroriştii care ne ameninţă cetăţenii să-şi găsească refugiu”

Data publicării:
OBAMA DISCURS CAPTURA

Pentru prima oară de la declanșarea operațiunilor împotriva grupării Statul Islamic, armata americană a lovit poziţii ale teroriştilor din Siria.

Din ordinul meu, armata americană a început loviturile împotriva Statului Islamic, în Siria. În această operaţiune ni s-au alăturat prietenii şi partenerii noştri: Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrein şi Qatar. Pentru a elimina planurile de atac împotriva Statelor Unite şi aliaţilor noştri am lovit, de asemenea, şi poziţii ale Al Qaeda din Siria. E vorba de gruparea Khorasan şi trebuie să fie clar că nu vom tolera ca teroriştii care ne ameninţă cetăţenii să-şi găsească refugiu”, a spus președintele american.

„Trebuie sa fie clar pentru toată lumea care complotează împotriva SUA că nu vom tolera grupări teroriste”, a adăugat el

„Coaliţia face clar tuturor că SUA nu luptă singure. Chiar şi guvernele din Orientul Mijlociu resping gruparea teoristă Statul Islamic. Între timp, vom continua cu planurile noastre susţinute de Congresul american pentru a a antrena şi echipa opoziţia siriană. Peste 40 de naţiuni s-au oferit să ne ajute pentru a combate această grupare teroristă, pentru a antrena trupele irakiene şi siriene din opoziţie, pentru a tăia finanţările grupului terorist şi pentru a-i opri pe luptătorii islamişti”, a spus Barack Obama.

Președintele american a mai spus că se va întâlni cu premierul Irakului pentru a consolida coaliția împotriva grupării teroriste.

„Efortul va cere timp, vor fi provocări, dar vom face ceea ce e necesar pentru a doborî acest grup terorist, pentru binele regiunii şi pentru binele întregii lumi”, a precizat el.

Armata americană a lansat primele atacuri aeriene în Siria împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, dar şi a altor organizaţii teroriste. Potrivit unei organizaţii siriene, în urma raidurilor au murit opt civili, printre care trei copii, dar şi 120 de militanţi Al Qaida. Atacurile cu avioane de vânătoare, bombardiere şi rachete au vizat poziţii ale grupărilor teroriste, a precizat Pentagonul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri