Sari la conținut

Silvio Berlusconi le cere simpatizanţilor să facă „revoluţie” dacă el ajunge în detenţie

Foto: Mediafax

Doar un nebun poate crede că partidul Forza Italia va dispărea. Forza Italia rămâne, dar va renaşte. Va fi ca o casă deschisă pentru toată lumea. Noua formaţiune se va numi tot Forza Italia, pentru că este un nume foarte frumos”, a declarat Silvio Berlusconi în faţa simpatizanţilor săi, potrivit Mediafax.

Pentru mine ar fi uşor să merg în altă parte, dar am un simţ al responsabilităţii, sunt gata să înfrunt forţele de stânga şi procurorii. Nu mai am nimic de pierdut, dacă este să ajung la închisoare, sper că măcar veţi face o revoluţie”, a adăugat el.

Referindu-se la situaţia din Europa, Silvio Berlusconi a deplâns lipsa unor lideri politici adevăraţi. „Când văd ce se întâmplă în Uniunea Europeană, văd lipsa unei conduceri politice eficiente; Uniunea Europeană este blocată în conducerea practicată de Germania, care aplică dictatele Statelor Unite. Speram să văd noi lideri europeni, dar, de când au plecat Tony Blair, Jose Maria Aznar, Jacques Chirac şi subsemnatul, nu mai sunt alţi lideri”, a încheiat fostul premier italian, în vârstă de 78 de ani.