Sari la conținut
News Alert

Un elev a amenințat că va ataca liceul unde învață. Polițiștii au găsit mai mult arme în locuința lui

Poliţia californiană a descoperit un mic arsenal, ce includea şi arme semi-automate, acasă la un adolescent care ameninţase că va viza liceul unde învăţa, a informat miercuri şeriful din Los Angeles, transmite AFP.

arme adolescent los angeles

FOTO: Los Angeles County Sheriff's Department

Reţinut de forţele de ordine, tânărul de 17 ani proferase această ameninţare în cadrul unei dispute avute vineri cu unul dintre profesorii săi, la două zile după atacul comis de un fost elev al unui liceu din Parkland, Florida, şi soldat cu 17 morţi, potrivit Agerpres.

La domiciliul adolescentului, dintr-o suburbie a Los Angelesului, poliţiştii au găsit două puşti de asalt de acelaşi tip cu cel utilizat în Florida, două pistoale şi încărcătoare cu până la 90 de gloanţe, a precizat şeriful Jim McDonnell.

Fratele mai mare al elevului a dat asigurări că este proprietarul armelor dar nu a putut prezenta certificate de deţinere pentru majoritatea dintre acestea, fiind prin urmare arestat de asemenea.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a arătat dispus miercuri să analizeze posibilitatea ca unii profesori să fie înarmaţi la şcoală, pentru a proteja elevii în cazul unui atac asemănător celui din Parkland.

Miercurea trecută, Nikolas Cruz, un fost elev al liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, localitate la nord de Miami (Florida), a deschis focul cu o armă semiautomată pe culoarele şcolii, omorând 17 persoane, majoritatea adolescenţi. Tânărul de 19 ani obţinuse autorizaţia de a cumpăra arma deşi fusese semnalat ca având un comportament violent

Pe aceeași temă