Un român este autorul celui mai spectaculos jaf din Spania din ultimii ani. Cum a furat Constantin 1,6 milioane € în doar 10 secunde

Data actualizării: Data publicării:
roman
Constantin Gabriel, ergând spre cramă FOTO: captură video Twitter/ Policia National

Românul Constantin Gabriel, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat în Croația la 9 luni după ce a comis cel mai spectaculos și mai mediatizat jaf din Spania, din ultimii ani. În doar 10 secunde, el a furat vinuri de colecție de peste 1,6 milioane de euro. Operațiunea a fost atent planificată, iar românul a avut-o drept complice pe iubita lui, o fostă regină a frumuseții din Mexic.

Constantin Gabriel și iubita lui, Priscilla Lara Guevara, de 28 de ani, au furat 45 de sticle de vin de colecție, de peste 1,6 milioane de euro, din restaurantul cu două stele Michelin Atrio din Cáceres, sud-vestul Spaniei, pe 27 octombrie 2021. Doar una din sticle - un Château D'Yquem din 1806 - valorează peste 300.000 de euro. Jaful i-a captivat pe spanioli, iar povestea lui a fost intens mediatizată.

Cuplul a părăsit Spania la câteva zile după furt și s-a plimbat atât de mult prin Europa, încât ofițerilor le-a fost greu să țină pasul cu ei. În cele din urmă, aceștia au fost localizați la granița dintre Muntenegru și Croația și arestați în Croația, în urma unei operațiuni comune a mai multor forțe de poliție, între care și Interpol și Europol.

Pe 26 octombrie 2021, Priscilla Lara Guevara s-a cazat la hotelul Atrio cu documente elvețiene false. Seara, ea și iubitul ei, Constantin Gabriel, au luat cina, comandând câte un meniu de 195 de euro fiecare, fără TVA, potrivit El Pais.

Înainte de asta, au vizitat crama restaurantului și i-au lăsat angajatului care i-a însoțit un bacșiș generos.

Cei doi au plecat în cameră, după ce au mâncat copios, destul de târziu. Cu toate acestea, e la miezul nopții, femeia a sunat la recepție și a cerut o salată, în condițiile în care bucătăria era închisă. Însă a făcut asta doar pentru a distrage atenția angajaților.

În acest timp, Constantin a coborât în pivniță și cu o cartelă magnetică pe care a furat-o anterior, a intrat în cramă. Așa cum se vede pe cameră, el a furat cele 45 de sticle - pe care le-a pus în trei rucsacuri mari, unul pe spate și două în fiecare mână - în doar 10 secunde. Sticlele au fost protejate cu prosoapele luate din cameră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cuplul a părăsit hotelul la ora 5.30 dimineață.

A doua zi, cei doi aveau rezervare la un alt restaurant celebru cu cramă, din Madrid, însă au anulat-o. Au mai rămas câteva zile în Spania, timp în care au schimbat mai multe mașini, după care s-au plimbat prin Europa, ajungând inclusiv în România.

Aveau un talent ieșit din comun de a dispărea fără urmă exact atunci când anchetatorii credeau că îi prind. Însă, recent, rutina lor a fost întreruptă de un accident nefericit - moartea fiicelui lui Constantin. Cei doi au devenit mai neatenți și astfel au fost localizați și arestați în Croația, în urmă cu câteva zile.

Vor fi extrădați în Spania în următoarele zile. Deocamdată refuză să spună ce au făcut cu sticlele de vin.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri