Xi Jinping vrea ca țara sa să comunice mai bine felul în care Partidul Comunist "se străduiește pentru fericirea poporului chinez"

Data actualizării: Data publicării:
Xi Jinping, presedintele Chinei, sustine un discurs in Beijing.
Președintele Chinei, Xi Jinping. Foto: Guliver / Getty Images

Președintele Chinei, Xi Jinping, afirmă că țara sa trebuie să-și îmbunătățească modul în care își prezintă "povestea" către lume, într-o campanie de a crea o "voce internațională" care se reflecte statutul ei pe scena mondială, anunță agenția oficială chineză Xinhua, potrivit Reuters.

Xi Jinping a declarat la o ședință a Partidului Comunist că este crucial pentru China să-și îmbunătățească modul în care își transmite mesajele la nivel mondial, pentru a prezenta "o Chină reală, cuprinzătoare, în trei dimensiuni", scrie Xinhua.

China trebuie să dezvolte o "voce internațională" care să fie potrivită cu tăria națională și statutul global, mai arată Xinhua, citându-l pe Xi. De asemenea, trebuie să-și intensifice eforturile de propagandă, pentru a-i ajuta pe străini să înțeleagă Partidul Comunist și felul în care "se străduiește pentru fericirea poporului chinez".

Țara trebuie să creeze o echipă de profesioniști și să adopte "metode precise de comunicare" pentru diferite regiuni, a mai spus președintele chinez.

Relația Chinei cu presa străină a devenit tot mai tensionată în ultimii ani, unele publicații locale, Global Times, de exemplu, criticând adesea reporteri străini pentru felul nedrept în care relatează despre China.

Mai mulți jurnaliști care lucrează pentru redacții americane au fost expulzați anul trecut, pe măsură ce relațiile dintre cele două părți s-au deteriorat.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri