Ministerul britanic al Apărării: Performanța forțelor aeriene rusești a fost una slabă. Cauza: Echipajele au fost insuficient instruite

Data publicării:
Russia Military
Fotografie publicată de Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, care evidențiază un bombardier strategic Tu-95 al forțelor aeriene ruse ce decolează. Foto: Profimedia Images

În analiza frontului de luni dimineață, Ministerul britanic al Apărării transmite că operațiunile terestre și aeriene tactice ale Rusiei au rămas concentrate pe sectorul central din Donbas în weekend.

Londra spune că, de la debutul războiului (24 februarie) și până în prezent, performanța forțelor aeriene rusești a fost una slabă, ceea ce explică și lipsa unui succes al campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Rusia nu poate câștiga deplină superioritate aeriană și a operat fără să își asume riscuri, pătrunzând rareori adânc în spatele liniilor ucrainene. Acest fapt a avut ecou asupra trupelor sale terestre, notează britanicii.

De ani de zile, mare parte din antrenamentul forțelor aeriene din Rusia a fost conceput pentru a impresiona oficialii înalți, mai degrabă decât pentru a dezvolta inițiativa dinamică în rândul echipajelor aeriene, potrivit raportului realizat de Ministerul britanic al Apărării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timp ce Rusia are o listă impresionantă de avioane de luptă relativ moderne și capabile, forțele aeriene nu au reușit să dezvolte o cultură instituțională și competențe necesare personalului său pentru a satisface aspirația Rusiei de a dispune de un plan de acțiune similar cu al Vestului.

Acest lucru a dus la un efort mai mare decât era planificat în rândul trupelor terestre, care devin epuizate. Totodată, s-a exercitat o presiune mai mare și pe disponibilitatea de a efectua atacuri cu rachetele de croazieră, ale căror stocuri încep probabil să scadă, mai observă Ministerul britanic al Apărării. 

Citește și: Moral tot mai scăzut al trupelor care luptă în Donbas: dezertări la ucraineni, iar la ruși unități întregi refuză să execute ordinele

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri