„Moldova nu este România”, un document și mai multe legături cu Rusia

Data publicării:
moldova unire romania - agora

Hackerii ucraineni au spart computerul cetățeanului belarus, Oleksandr Usovski, care a fost implicat activ în organizarea acțiunilor anti-ucrainene în Polonia și alte țări din Europa de Est. Printre fișierele găsite în computer se numără două documente cu denumirile „Proiectul Moldova nu este România” și „Proiectul Ucraina nu este UE”, transmite Agora.md.

moldova unire romania - agora

Unul dintre autorii Proiectului „Moldova nu este România” este Skorikov Ivan, consilierul politicianului rus Konstantin Zatulin.

Obiectivul declarat era crearea unei comunități de bloggeri cu viziuni patriotice, care operează în diferite medii virtuale cu scopul realizării unor sarcini informațional-propagandistice de apărare a suveranității Republicii Moldova ca stat pro-rus orientat spre Uniunea Economică Euroasiatică.

Termenul de patriotism în acest context înseamnă identitatea politică moldovenească contrară procesului de integrare europeană și vectorului unionist. Este important de a forma o viziune potrivit căreia identitatea moldovenească este indisolubil legată de imaginea Moldovei ca a unui stat eurasiatic și, prin urmare, pro-rus.

Grupul țintă al proiectului sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, care, potrivit statisticilor, petrec pe Internet, în medie, 6,6 ore pe zi și accesează în jur de 1307 de pagini electronice pe săptămână. De asemenea, utilizatorii activi pe Internet cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 ani, interesați de politică și viața publică.

Potrivit autorilor, sprijinul pentru realizarea proiectului ar putea oferi următorii aliați ideologici: „Partidul Socialiștilor” în frunte cu Igor Dodon, „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi, Mitropolia Moldovei și activiștii credincioși, bloggeri și activiști, ideologic apropiați, autoritățile și organizațiile din Găgăuzia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri