Video Momentul în care un avion F-35 de 100 de milioane de lire sterline se prăbușește în mare, ratând decolarea de pe portavion

Data actualizării: Data publicării:
Avion F-35 care se pregătește să decoleze de pe HMS Queen Elizabeth
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video care pare să fi surprins momentul în care un avion F-35 al aviației britanice s-a prăbușit în Marea Mediterană în momentul în care încerca să decoleze de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, scrie BBC. Ministerul Apărării a declarat că este prea devreme pentru a comenta imaginile.

Înregistrarea arată un avion F-35 cum se pregătește de decolare de pe portavion, se îndreaptă spre rampa de lansare, însă, în loc să prindă viteză, aparatul pare să încetinească, iar când depășește marginea rampei se prăbușește pur si simplu în mare.

În momentul în care avionul F-35 este la marginea rampei se vede cum pilotul se ejectează din cockpit. Peste câteva secunde, în cadru apare o parașută alb cu roșu, care aterizează în mare, în fața portavionului de 65.000 de tone. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul britanic al Apărării a transmis că este prea devreme pentru a comenta imaginile, potrivit BBC.

Ministerul a confirmat incidentul când a avut loc, pe 17 noiembrie, precizând că pilotul a fost recuperat în siguranță din Marea Mediterană.

Se fac speculații că accidentul ar fi fost provocat din cauză că protecția care acoperea unul din motoare nu a fost scoasă înainte de decolare, mai scrie BBC.

În prezent, Marea Britanie, SUA și NATO fac eforturi pentru a recupera avionul de 100 de milioane de lire sterline din Marea Mediterană înaintea rușilor.

Avioanele de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au participat la misiuni în Irak și Siria.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri