Muntenegru a fost ţinta atacurilor cibernetice comise de ruși, anunță serviciile de informaţii din țară

Data publicării:
Hacker care tastează la un laptop.
Foto: Getty Images

Agenţia de securitate naţională din Muntenegru a anunţat, vineri, că mai multe instituţii din ţară au fost ţinta unui atac cibernetic realizat de agenţii ruse, transmite Hina, care citează media locale.

Serviciile de informaţii muntenegrene au avertizat că atacuri similare ar putea viza obiective precum reţeaua de energie electrică şi rezervele de apă din Muntenegru.

Anterior, guvernul de la Podgorița a declarat că începând de joi seară Muntenegrul a fost ţinta unor atacuri cibernetice organizate, care au vizat infrastructura IT a instituţiilor publice, scrie Agerpres.

Autorităţile muntenegrene au informat aliaţii externi ai ţării despre detaliile atacurilor, care sunt foarte asemănătoare cu cele din 2015 şi 2016, a menţionat executivul muntenegrean. Agenţii ruse au atacat infrastructura IT a guvernului muntenegrean în 2015 şi 2016, înainte ca ţara balcanică să devină membră a NATO.

În urma celor mai recente atacuri cibernetice, premierul muntenegrean Dritan Abazovic a convocat o şedinţă a Consiliului de securitate naţională. El a afirmat că atacurile au motivaţie politică şi sunt foarte grave.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri