„Nu mi-e teamă de răzbunarea lui Trump”. Republicana Nikki Haley anunță că nu renunță la campanie, în ciuda șanselor sale foarte mici

Data publicării:
Nikki Haley
Nikki Haley. Foto: Profimedia Images

Nikki Haley, candidată pentru nominalizarea republicană în alegerile prezidențiale din 2024, ultima adversară a lui Donald Trump în preliminarele partidului, a declarat din nou că n-are de gând să renunțe la campanie, în ciuda șanselor foarte mici, relatează Reuters.

„Nu ungem regi în această țară. Nu simt nicio nevoie să sărut inelul (aluzie la cutuma catolică în care credincioșii sărută inelul Papei, în ideea în care Trump ar fi șeful suprem al republicanilor – n. red.). Nu mi-e teamă de răzbunarea lui Trump”, a spus ea într-un discurs în Carolina de Sud, statul ei de origine, în care e de așteptat o nouă victorie categorică a lui Trump.

Haley a fost guvernatoare în Carolina de Sud, iar la începutul campaniei, candidata încă avea speranțe că o victorie aici o va putea propulsa în fața lui Trump.

Totuși, Trump se bucură de un avans uriaș și la nivel național și în acest stat, iar aliații lui Haley au început să pună presiune pe ea să iasă din cursă, după ce a pierdut toate celelalte competiții de până acum la diferențe uriașe.

Insistența ei de a continua să-l concureze pe Trump l-a înfuriat pe fostul președinte. În discursul ei de joi, Haley l-a criticat pe Trump pentru că este „prea în vârstă, prea controversat și prea plin de el” pentru a putea să mai fie un lider eficient.

Haley a început, de asemenea, să-l critice pe Trump pentru remarcile sale insultătoare la adresa veteranilor și a părut că se emoționează când a vorbit de soțul ei, Michael Haley, militar american desfășurat în străinătate. Totuși, în stilul obișnuit al republicanilor care se tem de Trump, Haley a spus că nu este o susținătoare a poziției „Never Trump”.

„Nu ungem regi în această țară. Avem alegeri. De aceea refuz să renunț. Carolina de Sud va vota sâmbătă. Duminică, voi continua să candidez la președinție. Nu plec nicăieri”, a mai spus ea.

Haley este în continuare susținută de un număr semnificativ de donatori bogați care îi finanțează campania și care și-au îndreptat privirea spre statele care vor vota la „Super Tuesday”, pe 5 martie, unele dintre ele având alegători din suburbii, în mare parte anti-Trump sau indiferenți față de fostul președinte.

Strategia lui Haley este, cel mai probabil, de a câștiga suficient de multe voturi pentru a revendica nominalizarea în cazul în care Trump nu mai poate să candideze – fie pentru că e condamnat, fie pentru că e scos forțat de pe buletinul de vot pentru trădarea din 6 ianuarie 2021.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri