O celebră sculptură din Paris a fost stropită cu vopsea portocalie de activiști de mediu

Data publicării:
bărbat pătat de vopsea cărat de doi agenți de pază
„Eco-vandalismul mai face un pas”, a postat pe Twitter ministra franceză a culturii, Rima Abdul Malak. Foto: Profimedia Images

Activişti ecologişti au stropit, vineri, la Paris, cu vopsea portocalie o sculptură realizată de Charles Ray, o personalitate a artelor plastice americane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Gruparea ecologistă „Derniere rénovation”, ai cărei activişti s-au mobilizat de câteva săptămâni în Franţa blocând drumuri, întrerupând spectacole sau meciuri, a revendicat această acţiune pe Twitter.

Sculptura „Horse and Rider”, reprezentând un bărbat călare, aflată în curtea Bursei de Comerţ din Paris, care găzduieşte colecţia miliardarului François Pinault, a fost stropită cu vopsea portocalie.

„Eco-vandalismul mai face un pas”, a postat pe Twitter ministra franceză a culturii, Rima Abdul Malak, care a mers la locul incidentului pentru a vedea sculptura, mulţumind „restauratorilor care au intervenit rapid”.

„Arta şi ecologia nu se exclud reciproc. Dimpotrivă, sunt cauze comune!”, a adăugat ea.

Gruparea „Derniere rénovation” face parte din Reţeaua A22, prezentă în 11 ţări occidentale, care şi-a multiplicat în ultimele săptămâni acţiunile şocante, aruncând cu vopsea pe opere de artă, pentru a denunţa lipsa acţiunii pentru protejarea climei şi pentru a cere măsuri mai ferme din partea guvernelor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri