Pentagon: Rusia este slăbită militar. Vrem să nu-și mai poată amenința vecinii în viitor

Data publicării:
john kirby
John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului Foto: Profimedia Images

Rusia este deja slăbită militar și slăbită ca stat, după declanșarea războiului în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, marți, înaintea unei întâlniri a aliaților NATO și a partenerilor lor. 

(Rusia - n.r.) „este slăbită militar. Este un stat mai slab acum și se izolează în continuare”, a declarat John Kirby pentru CNN, potrivit Reuters.

„Vrem ca Rusia să nu-și mai poată amenința vecinii în viitor”, a mai adăugat el.

„Economia ei este devastată. Militar, este epuizată în multe direcții, nu de tot, dar în mod cert a suferit pierderi de trupe și pierderi materiale în timpul invadării Ucrainei”, potrivit lui John Kirby.

El nu a dezvoltat mai mult în privința evaluării pe care o are asupra situației militare a Rusiei.

Seful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat luni, după vizita la Kiev, că Statele Unite vor „să vadă Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”. Secretarul american al apărării a mai spus că SUA cred că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia.

Declarația sa indică o strategie nouă, pe termen lung, a Statelor Unite și a aliaților: aceea de a învinge Rusia atât de decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împidice să mai lanseze vreodată un astfel de atac, a scris CNN, după ce a stat de vorbă cu mai mulți oficiali americani din domeniul apărării și din Congres.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri