„Podul spre nicăieri”: Familia victimei unui accident de mașină acuză Google că l-a îndrumat pe șofer să se arunce într-un râu

Data publicării:
Pod prăbuși în Carolina de Nord / Philip și Alicia Paxson
Era o noapte ploioasă atunci când Google Maps i-a indicat lui Philip Paxson să traverseze un râu pe un pod care se prăbușise cu 9 ani în urmă. Colaj foto: WCNC-TV / Facebook, Alicia Paxson

Familia unui american care s-a înecat după ce a căzut cu mașina de pe un pod prăbușit susține că acesta a murit din cauză că Google nu și-a actualizat hărțile, scrie BBC.

Familia lui Philip Paxson a dat în judecată compania pe care o acuză că a cauzat moartea bărbatului prin neglijență atunci când nu i-a indicat faptul că podul fusese distrus cu nouă ani în urmă.

Paxson a murit acum un an în timp ce încerca să traverseze podul distrus din Hickory, Carolina de Nord. Acesta se întorcea acasă de la un prieten unde a organizat o petrecere cu ocazia zilei de naștere a fiicei sale de 9 ani. Bărbatul nu cunoștea zona.

Soția lui a plecat mai devreme cu cele două fiice ale cuplului, iar Philip a rămas să ajute cu curățenia.

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptându-se că îl va direcționa acasă în siguranță la soția și fiicele lui”, au declarat avocații familiei.

pod-prăbușit-carolina-de-nord-2
Paxson s-a înecat după ce a căzut cu mașină în râu. Captură foto: WCNC-TV

„În mod tragic, în timp ce conducea cu grijă prin întuneric și ploaie, el a urmat indicațiile învechite de la Google neștiind că acestea îl vor duce spre ceva ce familia a descoperit mai târziu că de aproape 10 ani se numește 'Podul spre nicăieri', căzând în Snow Creek, unde s-a înecat.”

Localnicii din zonă au contactat Google de mai multe ori cerându-le să își actualizeze hărțile online după ce podul s-a prăbușit în 2013. Potrivit Charlotte Observer, barierele care în mod normal opreau accesul spre pod lipseau în ziua producerii accidentului din cauza unor acte de vandalism.

În afară de Google, familia victimei a dat în judecată și trei companii locale care ar fi trebuit să repare podul.

„Fetele noastre întreabă cum și de ce tatăl lor a murit, iar eu nu știu ce să le spun că să înțeleagă pentru că, adult fiind, încă nu pot pricepe de ce cei responsabili pentru direcțiile GPS și pentru pod au putut să acționeze cu așa de puțină considerație pentru viața umană”, a declarat soția lui Philip, Alicia Paxson.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri