Premierul Olandei își cere scuze pentru ridicarea prematură a restricțiilor anti-Covid: Am greșit, regret și îmi cer iertare

Data actualizării: Data publicării:
Mark Rutte
Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a recunoscut, luni, că ridicarea restricțiilor anti-Covid din țară a fost prematură și și-a cerut scuze că a luat această măsură, în contextul în care numărul de cazuri noi din Țările de Jos a crescut la cel mai înalt nivel din acest an, relatează Reuters.

Vinerea trecută, Rutte a reimpus restricții pentru baruri, restaurante și cluburi de noapte într-o încercare de a opri creșterea numărului de infectări noi, la doar două săptămâni după ce majoritatea restricțiilor fuseseră ridicate. Numărul de cazuri noi a crescut într-un ritm alert, mai ales printre tineri.

„Ceea ce noi am crezut că este posibil, s-a dovedit că nu este posibil în practică. Am judecat greșit, regret și îmi cer iertare”.

Declarația lui Rutte vine în contrast cu o altă declarație de vineri, în care premierul olandez și-a apărat decizia și a refuzat să își asume vreo răspundere, susținând că ridicarea restricțiilor a fost un „pas logic”. Autoritățile sanitare l-au criticat dur pentru decizie și declarații și au susținut că guvernul a acționat iresponsabil.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut la cel mai înalt nivel al lor din 2021 în ultimele zile, după redeschiderea barurilor, restaurantelor și cluburilor de noapte.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri