Președintele belarus Aleksandr Lukașenko i-a felicitat pe “frații ucraineni” de Ziua Independenței

Data actualizării: Data publicării:
Alexandr Lukașenko
„Multe generații de belaruși și ucraineni au trăit în armonie și respect de secole", spune Lukașenko în mesajul transmis Ucrainei de Ziua Independenței. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Aleksandr Lukașenko a făcut urări de pace „fraților ucraineni” de Ziua Independenței, aniversată de Ucraina joi, 24 august. Ucrainenii au marcat 32 de ani de independenţă postsovietică, la exact 18 luni de când Rusia şi-a lansat invazia pe scară largă asupra țării lor. 

Mesajul președintelui Republicii Belarus a fost postat pe site-ul oficial al președinției. Lukașenko își începe urările cu câteva idei despre legăturile strânse dintre cele două țări, de-a lungul timpului:

„Multe generații de belaruși și ucraineni au trăit în armonie și respect de secole. Din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri au făcut comerț, au creat familii și au crescut copii; împreună au luptat cu curaj împotriva fascismului și și-au reconstruit statul comun în primii ani postbelici. Împărtășim trăsături precum etica puternică a muncii, diligența, respectul pentru bătrâni și tradițiile noastre, cultura originală”.

Lukașenko, un apropiat al lui Vladimir Putin, crede cu tărie că Belarus și Ucraina pot să aducă pacea în regiune, "să pună capăt confruntării".

„Dobândind independența în urmă cu mai bine de trei decenii, cele două țări și-au ales propriile căi de dezvoltare, propria lor viziune asupra viitorului. Pentru ca acest viitor să vină, ar trebui să creăm condiții pentru coexistența pașnică a întregii regiuni. Ar trebui să profităm la maximum de vecinătatea țărilor noastre pentru a pune capăt confruntării. Partea belarusă este pregătită să facă totul pentru asta și chiar mai mult. Cred că o putem face”, a subliniat liderul belarus.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri