Propagandistul nr.1 al lui Putin cere bombardarea României cu arme nucleare tactice: „România nu va mai fi”

Data actualizării: Data publicării:
vladimir soloviov
Jurnalistul Vladimir Soloviov, de la Rossia-1, este considerat omul-cheie al propagandei lui Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Soloviov, principalul propagandist al președintelui rus Vladimir Putin, amenință România cu un atac cu „arme nucleare tactice”. Declarația, făcută la emisiunea sa de la postul TV Rossia-1, vine după ce au apărut informații că piloții ucraineni ar putea fi antrenați în România să piloteze avioane F-16.

„Înseamnă că România nu va mai fi. Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice”, a spus Soloviov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Declarația vine după ce Politico a scris că mai multe țări occidentale consideră România o posibilă locație pentru a antrena piloți ucraineni pentru avioanele de luptă F-16.

România este una dintre țările pe care coaliția de state occidentale le ia în considerare pentru a găzdui antrenamentele”, a spus un oficial occidental, sub protecția anonimatului. Grupul lucrează la negocierea unui contract pentru desfășurarea antrenamentului piloților într-un loc din România, au spus de asemenea un actual și un fost oficial de la Pentagon.

Nu este singura amenințare lansată de ruși la adresa României, în ultima săptămână.

Guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat joi că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Republica Moldova. Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson.

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a spus Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson.

Nu este, de altfel, nici prima amenințare lansată de Soloviov la adresa României. În octombrie 2022, propagandistul prreferat al lui Putin cerea atacarea bazelor din România și Polonia, folosite pentru transferul către Ucraina al echipamentelor militare.

„Poate a venit timpul să le explicăm indivizilor din Vest, care devin tot mai obraznici, că bazele unde antrenează în prezent ucraineni naziști, cele din Franța, Polonia, Germania și Marea Britanie, pot fi considerate ținte legitime. Aeroporturile poloneze unde aterizează avioane cu ajutoare din SUA și Marea Britanie, bazele din România și așa mai departe. Nu vedeți cum iar și iar extind raza și complexitatea armelor livrate?. Noi am spus deja că tot ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă. Dar să efectuezi lovituri pe teritoriul unor state membre NATO este, desigur, o declarație de război”, spunea el.

Editor : A.R. | M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri