Protest anulat în Hong Kong după ce liderii mişcării pentru democraţie au fost arestaţi

Data publicării:
Hong Kongers Protest Over China Extradition Law
FOTO: Keith Tsuji/Getty Images

După ce liderii protestelor pentru democraţie din Hong Kong au fost arestaţi de poliţia din Hong Kong, vineri, protestul programat pentru mâine a fost anulat, informează CNN.

Cei patru activişti arestaţi, Rick Hui, Andy Chan, Joshua Wong şi Agnes Chow, s-au aflat în centrul mai multor proteste din fosta colonie britanică, inclusiv cele din 2014.

Arestările vin după ce un protest masiv fusese planificat pentru sâmbătă, protest care a fost anulat, ulterior, de organizatori. Autorităţile se aşteaptă, însă, ca protestatarii să apară chiar şi în aceste condiţii.

Rick Hui, unul dintre cei mai vocali lideri ai protestelor pentru democraţie din Hong Kong a fost arestat pentru suspiciuni de „obstrucţionarea activităţii poliţiei”, au declarat reprezentanţi ai forţelor de ordine din metropolă.

Acuzaţia are legătură cu presupusa participare a lui Hui la un miting în Sha țin, o zonă a oraşului. Cea mai serioasă dintre acuzaţiile aduse activiştilor este „incitarea la participarea în adunări ilegale”, care este pedepsită cu cinci ani de închisoare în China.

Peste 900 de persoane au fost arestate în Hong Kong de când au început protestele pe 9 iunie, conform informaţiilor poliţiei. Printre acuzaţiile la adresa lor se numără „participare la rebeliune”, „adunare în grup organizat ilegal”, „ultraj” şi „posesie de arme”. Cea mai tânără persoană arestată are 12 ani.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri