Sari la conținut

„Războiul nuclear ar putea izbucni în orice clipă”. Răbufnirea unui ambasador nord-coreean în fața Adunării Generale a ONU

Ambasadorul la ONU al Coreei de Nord a avertizat că situația din Peninsula Coreeană a ajuns la un punct al tensiunilor în care „un război nuclear ar putea izbucni în orice moment”.

Kim In-ryong, reprezentantul diplomatic nord-coreean, a declarat în fața comisiei de dezarmare din Adunarea Generală a ONU că țara este singurul stat care a fost supus „unei amenințări nucleare extreme și directe” din partea Statelor Unite în anii 1970, precizând că acest fapt istoric îi conferă Phenianului dreptul de a deține arme nucleare.

Potrivit The Guardian, ambasadorul ONU a adăugat că mai periculos decât poziția balistică a Coreei de Nord i se pare planul american de a organiza o „operațiune secretă pentru eliminarea conducătorului nostru suprem”.

Citiți și: SUA și Coreea de Sud au început manevre navale comune

Kim In-ryong a mai spus că Phenianul și-a finalizat în acest an programul nuclear și că posedă, la această oră, o „forță nucleară de stat” care face din Coreea de Nord o „putere nucleară deplină”.

„Întregul continent american se află în raza de acțiune a armelor noastre. Iar dacă SUA îndrăznește să invadeze teritoriul nostru sacru chiar și cu un centimetru, nu va scăpa de pedeapsa noastră în nicio parte a globului”, a subliniat amenințător diplomatul nord-coreean.

Citiți și: Paznicii reședinței prezidențiale din Coreea de Sud, alertați. Ce au aruncat nord-coreenii în curtea Casei Albastre

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, șeful diplomației americane asigurând că „aceste eforturi diplomatice vor continua până când va cădea prima bombă”.

 

Pe aceeași temă