Rețineri în Serbia după masacrele de săptămâna aceasta. Trei adolescenți care aveau arme de foc au fost ridicați de poliție

Data publicării:
Polițiști sârbi stau de pază pe 5 mai 2023 la școala din Belgrad unde un elev și-a ucis 8 colegi cu o armă de foc.
Trei adolescenți care aveau arme de foc au fost reținuți în Serbia. Foto: Profimedia Images

Poliţia sârbă a arestat trei adolescenţi pentru deţinere de arme de foc şi ameninţări cu moartea, după ce masacrele comise de doi tineri în această săptămână s-au soldat cu 17 morţi şi 21 răniţi în această ţară, informează Agerpres.

După un denunţ al unui vecin, poliţia a arestat un adolescent de 17 ani în Vranje, în sudul Serbiei, care deţinea un pistol la domiciliu, a informat portalul B92.

Un alt băiat de 14 ani a fost reţinut la Sremska Mitrovica, în estul ţării, după ce a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care anunţa că "va face la fel" ca studentul de 13 ani din Belgrad care a ucis miercuri nouă persoane într-o şcoală, între care opt elevi.

Iar în Knjazevac, în sud-estul Serbiei, un băiat de 15 ani a fost arestat de poliţie după ce i-a trimis o ameninţare cu moartea unei colege de clasă.

După masacrul de miercuri de la o şcoală din Belgrad, un tânăr de 21 de ani a deschis focul asupra trecătorilor, două zile mai târziu, într-o localitate aflată la sud de Belgrad, ucigând opt persoane.

Cei doi atacatori au fost reţinuţi de poliţia sârbă.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunţat vineri că vrea să reducă drastic numărul de arme de foc în ţara sa.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri