Video&Foto Adjunctul ministrului rus al apărării i-a urat „să se pună pe picioare” unui soldat care tocmai își pierduse un picior în război

Data actualizării: Data publicării:
soldat rus fara picior - captura
Un soldat rus rămas fără picior dă mâna cu adjunctul ministrului apărării în timp ce acesta îi ura „să se pună pe picioare” Foto: captură video

Unul dintre adjuncții ministrului rus al apărării a comis o gafă care s-a viralizat imediat pe rețelele sociale după ce imaginile au fost făcute publice chiar de canalele oficiale ale Moscovei.

Generalul Aleksandr Fomin a mers sâmbătă să-i decoreze chiar la spital pe soldații ruși răniți în luptele din Ucraina, relatează tv8.md. În timp ce acorda distincțiile, generalul rus i-a urat unui militar „să se pună pe picioare”, numai că tânărul tocmai își pierduse un picior în „operațiunea specială” din Ucraina. 

„În numele comandantului suprem, vă felicit și vă doresc să vă faceți bine, să vă puneți pe picioare!”, i-a spus generalul Fomin, în timp ce soldatul, cu o privire pierdută, i-a mulțumit și a dat mâna cu el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canalul NEXTA precizează că informația potrivit căreia soldatul respectiv a rămas fără picior a fost confirmată și de surse independente.

Presa rusă a publicat, de altfel, mai multe filmulețe în care militari ruși sunt decorați de generalul Fomin. Din imagini se poate observa că mai mulți soldați au rămas fără un picior.

soldati rusi fara picioare
Generalul Fomin a venit la spital să-i decoreze pe soldații ruși răniți în luptele din Ucraina. Mai mulți dintre ei au rămas fără un picior Foto: captură video Pervîi Kanal

De altfel, președintele Vladimir Putin a transmis personal, într-un mesaj video, laude pentru trupele ruse din Ucraina și le-a transmis soldaților că Rusia este mândră de ei:

„Dragi camarazi,

Vă felicit cu ocazia Zilei Gărzii Naționale Ruse. Înființată cu șase ani în urmă, Garda Națională a devenit un element esențial și de încredere în sistemul național, care asigură statul de drept, aplicarea legii, protejarea drepturilor omului și a intereselor cetățenilor noștri. Astăzi, aș vrea să mă adresez, în mod special, personalului de serviciu și personalului unităților Gărzii Naționale implicate în operațiunea militară specială din Donbas și Ucraina.

Dragi camarazi, știu că lupta reală presupune riscuri mari. Știu bine cum acționați într-o astfel de situație. Voi acționați cu mult curaj și profesionalism, cu hotărâre și fără teamă. Voi dați dovadă de eroism, îndeplinind cu precizie și competență toate misiunile dificile pe care le primiți. Întreaga noastră țară este mândră de fiecare dintre voi. Vreau să vă mulțumesc pentru rezistența voastră și pentru serviciul impecabil față de Rusia, pentru loialitatea față de Patria noastră, față de jurământul de credință și de datoria voastră”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri