Propagandistul lui Putin, invitat să-și mute studioul în Belgorod, după ce i-a făcut „isterici” pe localnicii care se plâng de bombe

Data publicării:
Vladimir Soloviov
Vladimir Soloviov, propagandistul preferat al Kremlinului, este gazda emisiunii „Serile cu Vladimir Soloviov” de la postul public de televiziune Rossia-1 Foto: Profimedia Images

Prezentatorul de televiziune Vladimir Soloviov, principalul propagandist al lui Vladimir Putin, a fost invitat să-și mute studioul tv în Belgorod, după ce a calificat drept „isterie” plângerile localnicilor din regiunea de graniță față de bombardamentele ucrainene.

Soloviov a denunțat în emisiunea sa „un număr mare de creaturi care pretind a fi bloggeri”, care, potrivit lui, spun că „guvernul federal a uitat de Belgorod”.

Vladimir Soloviev a calificat plângerile locuitorilor din Belgorod cu privire la bombardamentele ucrainenilor drept „isterie josnică” și le-a cerut să „tacă”, povestind cum a vorbit cu ministrul regional al comunicațiilor publice, Oksana Tarantova, și cum în Belgorod sunt amenajate adăposturi.

În replică, autorii uneia dintre paginile publice de știri din Belgorod i-au invitat pe locuitori să scrie comentarii sub postarea lui Soloviov, pentru ca acesta „să-și mute studioul de televiziune confortabil la Belgorod”, potrivit site-ului Meduza.

În scurt timp, au apărut peste 2.500 de comentarii la postarea de pe rețeaua VKontakte. În multe dintre ele, prezentatorului tv i se oferă posibilitatea să vină să locuiască în oraș. 

„Vă propunem să vă mutați studioul confortabil la Belgorod și, în sunetul sirenei, să ajungeți de la și la muncă, să vă culcați și să vă treziți. Vă rugăm să dați un exemplu despre cum să nu fiți «isteric» atunci când (rachetele - n.r.) zboară prin case, apartamente și oameni vii”, i-au scris ei lui Soloviov.

În comentariile la alte postări de pe pagina programului, utilizatorii au lăsat, de asemenea, hashtag-ul #SoloviovVinoBelgorodAșteaptă.

Bombardamentele asupra Belgorodului au devenit mai frecvente în ultimele săptămâni și deosebit de intense în timpul alegerilor prezidențiale de la mijlocul lunii martie. La 19 martie, guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov , a declarat că, într-o săptămână, în regiunea Belgorod, 16 civili au fost uciși și 98 au fost răniți în urma bombardamentelor.

Locuitorii din districtul Graivoronski, aflat la granița cu Ucraina, au lansat o petiție adresată lui Vladimir Putin, cerându-i „să nu-i abandoneze” sub focul focului.

„Te-am votat, ți-am dat puterea, de ce nu poți restabili ordinea pe teritoriul rusesc”, scriu autorii. În decurs de o săptămână, peste șase mii de persoane au semnat petiția.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri