"Salvare miraculoasă" datorită disciplinei. Evacuare în 90 de secunde din avionul în flăcări, niciun pasager nu are răni majore

Data actualizării: Data publicării:
avion in flacari in tokyo
Avion de pasageri în flăcări pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit de altă aeronavă. FOTO: Profimedia Images

Toți cei 379 de pasageri, printre care opt copii, și membri ai echipajului din avionul Japan Airlines care a luat foc au fost evacuați în siguranță, în 90 de secunde. Niciunul nu are răni care să îi pună viața în pericol, a transmis Japan Airlines. Operațiunea a fost descrisă de mai mulți experți în aviație ca o salvare miraculoasă, datorită disciplinei echipajului, a pasagerilor.

Japan Airlines a declarat pentru agenția de presă Kyodo că toți cei 379 de pasageri și echipaj de la bordul avionului au reușit să scape fără răni care să le pună viața în pericol. Printre pasageri erau și opt copii, scrie Sky News.

Ministerul Transporturilor din Japonia investighează ce s-a întâmplat.

Fost pilot: "Tocmai am fost martorii unui miracol"

"Tocmai am fost martorii unui miracol. Este de necrezut cum au putut să scoată toți pasagerii din acel avion", a declarat pentru Sky News un fost pilot comercial.  

Imaginile de la fața locului arată mult fum care iese pe una dintre ușile din spate ale avionului, ceea ce înseamnă că vizibilitatea în avion "era zero".

Toți cei 367 de pasageri și cei 12 membri ai echipajului care se aflau la bordul zborului au fost evacuați, a anunțat Japan Airlines. 

Echipajul a făcut o treabă incredibilă

Profesorul Graham Braithwaite, de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, a lăudat eforturile depuse de echipajul de cabină și de piloții de la bordul zborului Japan Airlines (JAL).

"Japonia deține un record fenomenal în ceea ce privește siguranța transporturilor. Evacuarea a avut succes și readuce în atenție cât de mult s-a investit în pregătirea echipajului de cabină. Ei pun accent pe siguranță. Membrii echipajului sunt ultimii oameni care au ieșit din avion și au făcut o treabă incredibilă", a declarat pentru BBC profesorul Braithwaite.

Pasagerii și echipajul au avut la dispoziție 90 de secunde pentru a evacua avionul, au comunicat autoritățile, citate de boston25news.com.

Pasager: "Am trecut prin iad"

Suedezul Anton Deibe, în vârstă de 17 ani, care era în avionul Japan Airlines, a descris ce s-a întâmplat. 

"Întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute", a declarat el pentru ziarul suedez Aftonbladet. 

"Ne-am aruncat pe jos. Apoi s-au deschis ușile de urgență și ne-am grăbit spre ele. Fumul din cabină ne ustura ochii. A fost un iad. Nu știam unde mergeam, pur și simplu am ieșit. A fost haos", a povestit el.

Deibe era în avion cu părinții și sora lui. 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri