Stare de urgență în New York după ce a plouat în trei ore cât într-o lună. Orașul e paralizat de inundații de mai multe ore

Data publicării:
Inundații în New York
Foto: Profimedia Images

Autoritățile din orașul New York au impus stare de urgență, vineri, după ce ploile extrem de abundente au inundat părți importante ale metropolei, au perturbat circulația transportului în comun și au inundat mii de subsoluri, relatează CNN.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În regiunea Brooklyn a New York a plouat în trei ore cât într-o lună, iar ploile abundente au continuat și în alte zone ale metroolei americane. Serviciul american de meteorologie a transmis că ploile abundente vor continua și se vor intensifica în unele părți ale orașului.

Ploaia începuse să se mai calmeze în unele zone foarte puternic lovite din Manhattan și Brooklyn, vineri dimineață, însă o nouă rundă de ploi puternice este așteptată după-amiază și ar putea să ducă din nou la inundații serioase.

„Acesta este un episod de vreme foarte periculoasă și nu s-a terminat încă. Nu vreau să pară că dacă s-a oprit puțin s-a terminat”, a avertizat primarul metropolei, Eric Adams, vineri, în timpul unei conferințe de presă.

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a declarat inclusiv starea de urgență pe tot teritoriul statului pe care îl conduce.

„Este vorba de un eveniment meteo foarte dificil și care poate pune vieți în pericol. Vreau ca toți new-yorkezii să asculte aceste avertismente pentru a putea rămâne în siguranță”, a spus guvernatoarea.

O cantitate uriașă de precipitații a căzut peste New York, vineri

Cantitățile mari de apă care au ajuns la subsol și pe șine au provocat „perturbări majore” ale circulației metrourilor și trenurilor, inclusiv pe nouă linii de tren din Brooklyn și la toate liniile de metrou majore Metro-North.

Apa din abundență a copleșit, de asemenea, sistemele de canalizare și subsolurile, fapt ce a dus la inundarea străzilor în Brooklyn, Manhattan, Queens, Hoboken și New Jersey.

Nici transportul aviatic nu a fost scutit de probleme – inundații la aeroportul LaGuardia a oprit accesul echipajelor de la sol la rampele de aeroport. Deși nu a fost un număr mare de zboruri anulate, numărul întârzierilor a fost mare, iar unul dintre terminale a fost închis de autorități.

Peste 8,5 milioane de oameni se aflau sub avertizare de inundații, la începutul zilei de vineri, iar peste 25 de milioane de oameni vor fi afectați de această amenințare de-a lungul nord-estului american.  

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri