SUA anunță sancțiuni împotriva regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, după ce Rusia le-a recunoscut independența

Data publicării:
jen psaki intr-un briefing de presa
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe. Foto: Profimedia Images

Statele Unite au anunţat luni sancţiuni împotriva regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina, a căror independenţă a fost recunoscută în această seară de preşedintele rus, Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Preşedintele american Joe Biden „va emite un ordin executiv care va interzice orice nouă investiţie, schimburi comerciale sau finanţare de către cetăţeni americani către, dinspre sau în interiorul regiunilor” pro-ruse Doneţk şi Lugansk, a spus Psaki.Psaki.
Ordinul executiv va permite, de asemenea, impunerea de sancțiuni împotriva „oricărei persoane care va opera în acele zone ale Ucrainei”.
„Vom anunța, de asemenea, în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă a angajamentelor internaționale ale Rusiei”, a mai spus Psaki.
„Aceste măsuri sunt separate și ar fi în plus față de măsurile economice rapide și severe pe care le-am pregătit în coordonare cu Aliații și partenerii în cazul în care Rusia invadează Ucraina. Continuăm să ne consultăm îndeaproape cu aliații și partenerii, inclusiv cu Ucraina, cu privire la următorii pași”, a continuat ea.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Acesta urmează să fie ratificat și de Parlament. Putin a cerut Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste, amenințând cu „consecințe majore”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri