„SUA se îndreaptă cu pași repezi spre calamitate” - țara a înregistrat recordul absolut de infectări zilnice raportat până acum în lume

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus femeie cu mască
Foto: Profimedia Images

Statele Unite ale Americii înregistrează un record absolut de infectări zilnice cu coronavirus – peste 205.000 de persoane au primit test pozitiv la Covid-19, vineri. Cifra ar putea include, însă, și unele cazuri din ziua precedentă în unele state, când a fost celebrată Ziua Recunoștinței, iar 20 de state nu au raportat bilanțul Covid, relatează CNN.

După o săptămână de sărbătoare și după Ziua Recunoștinței, din ce în ce mai mulți experți avertizează că epidemia de Covid din SUA se va înrăutăți din ce în ce mai tare în următoarele săptămâni și că situația ar putea să se îmbunătățească abia în momentul în care va fi gata vaccinul împotriva bolii.

Dr. Leana Wen, medic la urgențe și profesor universitar, spune că SUA „se îndreaptă cu pași repezi spre o calamitate” și că „numărul deceselor zilnice va depăși, curând, 2000, poate 3000 sau 4000”.

Este a 25-a zi consecutivă în care SUA înregistrează peste 100.000 de infectări zilnice cu coronavirus, iar spitalizările rămân la un nivel record. Cu două zile înainte de Ziua Recunoștinței, SUA înregistra peste 2000 de decese din cauza Covid-19 într-o singură zi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri