Cazul bizar al surorilor saudite găsite moarte în New York. Mama lor primise un telefon înfricoșător de la ambasada Arabiei Saudite

Data publicării:
Portretele celor doua surori saudite găsite moarte pe malul răului Hudson din New York
Cele două surori saudite au dispărut în luna august. Ele fuseseră plasate într-un adăpost, după ce mai dispăruseră o dată, la finalul lui 2017

Cele două cadavre descoperite, săptămâna trecută, pe marginea răului Hudson din New York sunt ale unor surori din Arabia Saudită, au anunțat autoritățile. Cele două fete erau îmbrăcate aproape identic, cu colanți negri și jachete din blană, și aveau picioarele legate cu bandă adezivă, scrie CNN.

femei saudite hudson
Cele două surori saudite au dispărut în luna august. Ele fuseseră plasate într-un adăpost, după ce mai dispăruseră o dată, la finalul lui 2017

Rotana Farea, de 22 de ani, și Tala Farea, în vârstă de 16 ani, erau două surori de origine saudită, care locuiau în Fairfax, Virginia, la mai bine de 350 de kilometri de locul unde le-au fost descoperite cadavrele. Cazul rămâne un mister pentru autorități, care încearcă acum să afle cine și cum le-a ucis pe cele două fete.

Surorile Farea erau cetățene ale Arabiei Saudite și își însoțiseră fratele și mama în Washington. Ele au dispărut în luna august, însă trupurile lor au fost găsite abia la finalul lunii octombrie.

Cu doar o zi înainte să fie găsite, mama surorilor Farea le-a declarat detectivilor că, înainte ca fetele să dispară, a primit un telefon de la un oficial al ambasadei Arabiei Saudite la New York, care i-a spus să părăsească America de urgență, deoarece fetele depuseseră o cerere pentru a primi azil politic în SUA, a anunțat marți poliția din New York.

Deocamdată, cauza morții nu a fost făcută publică. Trupurile celor două fete saudite erau legate în jurul taliei și picioarelor cu bandă adezivă, fără a exista însă alte semne de violență.

Cazul misterios a reaprins noi tensiuni între SUA și Arabia Saudită, în special în contextul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Departamentul Poliției din New York a trimis un detectiv la casa din Virginia a celor două surori și încearcă să afle ce s-a întâmplat în ziua în care fetele au dispărut.

Rotana și Tala s-au mutat în SUA împreună cu mama și fratele lor, în 2015. Rotana studia la Universitatea George Mason, dar a renunțat în primăvară la cursuri.

Polițiștii spun că fetele locuiau acum într-un adăpost, după ce mai dispăruseră o dată în decembrie 2017, relatează The Guardian

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri