Chris Matthews anticipează demisia lui Donald Trump din funcția de președinte, în săptămânile următoare

Data actualizării: Data publicării:
donald trump getty
FOTO: Guliver / Getty Images

Chris Matthews, prezentatorul postului de televiziune MSNBC, anticipează că președintele american Donald Trump și-ar putea da demisia în următoarele săptămâni, pentru a evita punerea sa sub acuzare de către procurorul special Robert Mueller, relatează Huffington Post.

donald trump getty
FOTO: Guliver / Getty Images

Matthews, o figură proeminentă în SUA în analiza politică, anticipează că Donald Trump și fiica sa, Ivana, ar putea fi următoarele „piese de domino” care vor cădea în urma anchetei conduse de Mueller. Aceștia riscă să fie puși sub acuzare și chiar să meargă la închisoare, dacă ar fi găsiți vinovați.

„Dar dacă procurorul i-ar oferi președintelui o alternativă? Dacă ar fi dispus să treacă totul cu vederea cu condițiile ca președintele să plece din funcție? Asta ar însemna să demisioneze în schimbul achitărilor - nu numai pentru el, dar mai ales pentru copiii săi”, a spus Matthews.

Prezentatorul a afirmat că Donald Trump ar avea de învățat de la fostul vicepreședinte Spiro Agnews, care a demisionat în 1973 după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii pentru a evita să ajungă la închisoare, în urma unui scandal de fraudă.

„Rămâne de văzut cum se vor desfășura evenimentele în săptămânile care urmează. S-ar putea să ajungem la un punct culminant. Va fi un eveniment istoric”, a încheiat Matthews.

Echipa procurorului special Robert Mueller investighează posibile legături între echipa lui Trump şi Rusia și, în ultimele săptămâni, a făcut progrese importante în anchetă.

Donald Trump, tot mai iritat de această anchetă privind legăturile cu Rusia, denunţă neîncetat o ”vănătoare de vrăjitoare”.

Robert Mueller, care anchetează de 18 luni cu privire la ingerinţe ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, nu a făcut încă toate cărţile şi nimic nu permite să se spună, în acest stadiu, că a existat o înţelegere între Moscova şi echipa lui Trump.

Însă mai mulţi foşti consilieri ai magnatului în domeniul imobiliar, între care fostul său avocat personal Michael Cohen, au fost condamnaţi în legătură cu fapte descoperite în marja investigaţiilor sale, ceea ce dă senzaţia unui candidat cu un anturaj rău.

Iar procurorul Mueller a prezentat, prin documentele sale judiciare, un tablou al contactelor multiple între ruşi şi apropiaţi ai lui Donald Trump.

Michael Flynn, cunoscut prin indulgenţa sa faţă de Rusia, a fost consilier al candidatului Trump, iar apoi consilier pe probleme de securtate naţională al preşedintelui timp de 22 de zile. El a fost inculpat în decembrie 2017, cu privire la faptul că a minţit în legătură cu contactele sale ruse.

Odată cu apropierea audierii, avocaţii săi au argumentat că a fost împins să comită această greşeală de către anchetatori FBI care, la interogarea sa, nu l-au avertizat că minciuna este o infracţiune.

Însă procurorul Mueller a respins această încercare de a-i minimaliza responsabilitatea. ”Un consilier al Securităţii Naţionale, fost şef al unei agenţii de informaţii şi general în retragere, care a servit 33 de ani în forţele armate, ştie că nu trebuie să-i mintă pe agenţii federali”, a scris el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri