Clinton-Trump, un prim duel fără menajamente

Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
HEMPSTEAD, NY - SEPTEMBER 26: Democratic presidential nominee Hillary Clinton (R) speaks as Republican presidential nominee Donald Trump (L) listens during the Presidential Debate at Hofstra University on September 26, 2016 in Hempstead, New York. The first of four debates for the 2016 Election, three Presidential and one Vice Presidential, is moderated by NBC's Lester Holt. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Campania prezidenţială din Statele Unite a ajuns în faza celei de-a doua dezbateri televizate. Donald Trump porneşte cu stângul în această nouă confruntare cu Hillary Clinton, din cauza înregistărilor apărute vineri, în care magnatul face comentarii obscene la adresa femeilor. Miliardarul speră să-şi spele imaginea şi să se impună în faţa rivalei, mai ales că fostul secretar de stat a reuşit, potrivit analiştilor, să-şi adjudece clar prima confruntare.

Atacurile la persoană nu au lipsit din prima dezbatere.

Donald Trump: Nu are înfăţişarea (pentru a fi preşedinte, n.r), nu are rezistenţa (pentru a fi preşedinte, n.r). Pentru a fi preşedintele acestei ţări, ai nevoie de o rezistenţă de fier.

Hillary Clinton: Încearcă să treacă de la înfăţişarea fizică la rezistenţă. Dar, acesta este un om care a comparat femeile cu porcii şi câinii, a spus despre ele că sunt leneşe şi că perioada de sarcină este un inconvenient pentru angajatori.

Donald Trump: Ei bine, am o judecată mai bună decât a ei. Nu există nicio îndoială. Am şi un temperament mai bun decât al ei. Ştiţi, sunt mai bine... Cred că temperamentul meu este de departe cel mai bun atu al meu. Am un temperament de învingător.

Hillary Clinton: Ei bine, Donald, ştiu că tu trăieşti în propria realitate, dar nu aşa stau lucrurile.

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au certat şi în privinţa strategiei de luptă contra organizației teroriste Stat Islamic.

Donald Trump: Te învaţă, pe site-ul ei, cum să lupţi împotriva ISIS! Nu cred că generalului Douglas MacArthur (general în al Doilea Război Mondial n.r.) i-ar fi plăcut foarte mult acest lucru!

Moderator: Următorul segment al dezbaterii...

HillaryClinton: Măcar eu am un plan de luptă împotriva ISIS!

Donald Trump: Nu, îi spui inamicului tot ce ai de gând să faci!

Hillary Clinton: Nu e adevărat!

Donald Trump: Ba da, îi spui inamicului tot ce ai de gând să faci! Nu e de mirare că ai luptat toată viaţa ta adultă împotriva ISIS!

Prima dezbatere a fost prilejul perfect pentru cei doi să se acuze reciproc de tot ce nu merge bine în America.

Donald: Trump: Suntem o ţară cu datorii serioase şi avem o ţară care are nevoie de drumuri noi, de tuneluri noi, de poduri noi, de şcoli şi spitale noi. Nu avem banii pentru că au fost risipiţi pe multe din Hillary Clinton: Poate problema e că nu ai plătit de mulţi ani niciun impozit federal pe venit. Iar asta este, de asemenea, important...

Donald Trump: Ar fi fost risipit!

Hillary Clinton: Nu a plătit niciun impozit pe venit!

Donald Trump: Înseamnă că sunt deştept!

Hillary Clinton: Donald a fost unul dintre oamenii care spera să se prăbuşească piaţa imobiliară. A spus următorul lucru, în 2006: „sper să se prăbuşească piaţa, pentru că o să pot veni să cumpăr proprietăţi şi să fac bani!” Ei bine, s-a prăbuşit!

Donald Trump: Se numesc „afaceri”, apropo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri