Sari la conținut

Coreea de Nord condamnă decizia lui Trump „senilul” cu privire la Ierusalim

Coreea de Nord l-a criticat sâmbătă pe preşedintele american Donald Trump pentru decizia sa de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, numindu-l din nou „senil”, potrivit agenţiei KCNA.

De câteva luni, Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi-au adus reciproc insulte personale şi ameninţări de război pe fondul tensiunilor cu privire la programul balistic şi nuclear nord-coreean.

„Dat fiind că senilul deranjat mental a îndemnat deschis la ONU către o deconstrucţie totală a Statului suveran, această acţiune nu este atât de surprinzătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe citat de agenţia de presă KCNA.

„Această iniţiativă arată clar lumii întregi cine este deconstructorul păcii şi al securităţii mondiale, paria şi criminalul în comunitatea internaţională”, a adăugat purtătorul de cuvânt, folosind caracterizări care vizează în mod general Coreea de Nord.

Coreea de Nord „condamnă ferm” decizia americană cu privire la Ierusalim, arată KCNA. Phenianul îşi exprimă „susţinerea sa şi solidaritatea cu poporul palestinian şi arab în lupta lor pentru drepturile legitime”.

„Statele Unite vor fi responsabile de toate consecinţele acestui act periculos şi diabolic”, adaugă agenţia.

Declaraţiile de miercuri ale lui Donald Trump cu privire la recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către SUA şi transferul în acest oraş a ambasadei americane a suscitat furie în lumea musulmană precum şi critici şi nelinişte în întreaga lume.

În septembrie, după al şaselea exerciţiu nuclear nord-coreean, Trump l-a numit la tribuna ONU pe liderul Kim Jong-Un „omul-rachetă” şi a ameninţat ţara sa cu „distrugerea totală”. Kim Jong-Un l-a numit imediat pe Trump „senil” şi „deranjat mental”.

Sursa: News.ro